یکی از سوالات مهم بسیاری از پژوهشگران قبل از ارسال مقاله به یک مجله دانستن اینست که مجلهای که انتخاب نمودهاند به چه میزان از مقالات دریافتی پذیرش میدهد و یا مدت زمان داوری آنها چقدر طول میکشد؟!!
هر مجله ای دارای محدودیت پذیرش و زمان داوری مشخصی می باشد. اگر بتوانید این اطلاعات مربوط به مجلات انتخابی را بدست آورید، خواهید توانست با انتخاب مجله مناسب در بازه زمانی کوتاه مقاله خود را به چاپ برسانید.
منظور از درصد پذیرش مقاله، این است که از تعداد کل مقالات ارسالی به مجله چه تعداد مقالات انتخاب و به چاپ می رسند. برای مثال اگر از 400 مقاله ارسال شده برای مجلهای، تنها 20 مقاله پذیرش شده می توان گفت نرخ پذیرش آن مجله از زمانی که فعالیت میکند تاکنون 20 درصد بوده است.
برخی از پایگاههای علمی همچون پایگاههای الزویر و اسپرینگر برای تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات روش خاصی را انتخاب کردهاند که عمدتاً برای مجلاتی است که آنها را در پایگاه داده خود نمایه میسازند. این دو پایگاه به صورت کاملاً حرفهای ابزاری را طراحی کردهاند که می توانند خدماتی از جمله معرفی مجله، مشخص نمودن درصد پذیرش مقاله در آن مجله و مدت زمان تقریبی داوری مقاله را برای پژوهشگران ارائه دهند.
در زیر به ذکر روش تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات در پایگاه علمی الزویر خواهیم پرداخت. البته لازم به ذکر است که ابزار ژورنال فایندری که در این مطلب معرفی می گردد صرفاً مجلاتی که در پایگاه علمی الزویر نمایه میشوند را نشان میدهد.
تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات :
ابتدا به سایت journalfinder.elsevier.com وارد شوید.
1- سپس عنوان مقاله و چکیده مقاله خود را در مکانهای مشخص شده وارد نمایید.
2- برحسب رشته خودتان حتما میبایست یکی از گزینههایی که در چکیده مقاله آمده را انتخاب کنید.
3- بعد از آن بر روی گزینه find journal کلیک کنید.
4- ابزار جستجوی مجلات پایگاه الزویر تعدادی از مجلات را برای مقاله تان پیشنهاد می دهد.
با توجه به آمار ارائه شده در این سایت، پژوهشگران میتوانند مجله مورد نظر خود را بسیار سادهتر استفاده کنند همانطور که مشاهده میشود، مجله اول در مقایسه با مجله دوم ریسک پایین ریجکت شدن را دارد. پژوهشگر باید تخمین بزند که مجله دوم ظاهراً سختگیری زیاد علمی در باره مقالاتی که دریافت میکند اعمال میدارد. این اطلاعات بسیار عالی و ایدهآل هستند تا پژوهشگران با چشم بازتری اقدام به انتخاب و ارسال مقاله خود نمایند.
Leave a Reply