چگونه مدل کارت گرافیک سیستم خود را پیدا کنیم؟
قبل از نصب کردن درایور، طبعاً باید مدل کارت گرافیک یا پردازندهی گرافیکی سیستم را شناسایی کرد و سپس به جستوجو در مورد آن و دانلود کردن آخرین نسخهی درایور پرداخت. برای بررسی اینکه مدل کارت گرافیک اصلی سیستم چیست، میتوان از نرمافزارهای جانبی استفاده کرد اما System Information ویندوز کفایت میکند.
برای اجرا کردن این ابزار ویندوزی، در منوی استارت از طریق قابلیت جستوجو اقدام کرده و عبارت System Information را سرچ کنید.
روی اولین نتیجه کلیک کنید.
در پنجرهای که نمایان شده، در ستون چپ روی Components دبل کلیک کنید و سپس روی Display کلیک کنید.
مشاهده خواهید کرد روبروی Adaptor Type و همینطور Adaptor Description در مورد نام و توضیحات کارت گرافیک، توضیحاتی داده شده است. مثلا، مدل کارت گرافیک GTX 980 Ti است، کارت گرافیکی از سری ۹۰۰ انویدیا. روشن است که صرفاً دانلود کردن و نصب درایور جدید انویدیا ضروری است.
در لپتاپها معمولاً در کنار پردازندهی گرافیکی ایامدی یا انویدیا، پردازندهی گرافیکی اینتل هم وجود دارد و به عبارت دیگر دو پردازندهی گرافیکی روی سیستم موجود است. به علاوه در نرمافزار کارت گرافیک، تنظیماتی برای سوییچ کردن بین این دو گرافیک در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال حین اجرای بازیهای گرافیکی و سنگین، کارت گرافیک قویتر یعنی محصول انویدیا یا ایامدی فعال میشود که طبعاً مصرف باتری بالاتری دارد. حین کارکرد سبک و امور روزانه نیز گرافیک کممصرف اینتل وارد عمل میشود. میتوان کارت گرافیکی که حین اجرای هر فایل اجرایی که پسوند exe دارد را به دلخواه انتخاب کرد. در این موارد بد نیست که درایور کارت گرافیک اینتل را نیز بروز کنید اما مورد اصلی درایور کارت گرافیک انویدیا یا ایامدی است.
دانلود و نصب آخرین نسخهی درایور کارت گرافیک NVIDIA یا AMD و اینتل
توجه کنید که در مورد لپتاپها ممکن است نصب کردن درایور اصلی که انویدیا و اینتل و ایامدی روی سایت خود قرار میدهند، امکانپذیر باشد اما عمل سوییچ کردن خودکار به درستی صورت نگیرد و یا مشکلات دیگری وجود داشته باشد. بنابراین اگر با نصب کردن نسخهی اصلی و جدید مشکلی مشاهده کردید، به وبسایت سازندهی لپتاپ مراجعه کنید.
دانلود درایور پردازندههای گرافیکهای NVIDIA
دانلود درایور پردازندههای گرافیکهای AMD
دانلود درایور پردازندههای گرافیکهای Intel
قبل دانلود کردن درایور کارت گرافیک، به دو نکته توجه کنید:
درایور مخصوص ویندوز خود را دانلود کنید. درایور برای ویندوز ۱۰، ویندوز ۸ و ۸.۱ و ویندوز ۷ و … ممکن است به صورت جداگانه منتشر شود.
هر درایور برای یک یا چند سری کارت گرافیک منتشر میشود. معمولاً درایور سری ۴۰۰ به بعد GeForceهای انویدیا و سری Rx 200 به بعد کارت گرافیکهای ایامدی در یک بسته قرار میگیرد. در مورد اینتل هم معمولاً برای چند نسل از پردازندههای Core یک درایور منتشر میشود.
در وبسایت ایامدی و انویدیا میتوان مدل دقیق و سری کارت گرافیک و همینطور ویندوز مورد نظر را به راحتی انتخاب کرد.
برای نسخهی ۳۲ و ۶۴ بیتی ویندوز، درایور مجزا منتشر میشود، مراقب باشید که نسخهی صحیح را انتخاب کنید.
اگر کارت گرافیک شما محصول انویدیا باشد و قبلاً نسخهای از درایور کارت گرافیک به همراه بستهی GeForce Experience را نصب کرده باشید، حتی نیازی به شناسایی کارت گرافیک و مراجعه به وبسایت انویدیا نیست، میتوانید روی گزینهی Check for updatesکلیک کنید تا این نرمافزار کمکی به اینترنت و وبسایت انویدیا متصل شود و اگر درایور جدیدی موجود است، آن را دانلود کند.
متأسفانه شناسهی IP ایران توسط اینتل و انویدیا و ایامدی تحریم شده است و لذا برای دانلود کردن درایور میبایست از VPNاستفاده کنید و از طریق سروری که واسطه است، به این وبسایتها دسترسی پیدا کنید. گزینهی دیگر این است که از وبسایتهای دانلود نرمافزار برای دریافت آخرین نسخهی درایورها اقدام کنید ولیکن توجه کنید که مدل و سری کارت گرافیک و همینطور نسخهی ویندوز خود را به دقت انتخاب کنید.
پس از دانلود کردن درایور کارت گرافیک، آن را مثل نرمافزارهای معمولی نصب کنید. پس از نصب کردن بهتر است سیستم خود را Restart کنید و فراموش نکنید که حین نصب کردن اگر گزینهای برای Clean Installation یا نصب کامل با پاکسازی دادههای قبلی وجود دارد، آن را تیک بزنید.
Leave a Reply